De website www.stukadoorwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Nazorg

Drogen op natuurlijke wijze
Bij nazorg van uw stucwerk moet u voornamelijk denken aan het drogen. De beste methode om uw stucwerk te laten drogen is een natuurlijke wijze. U moet uw stucwerk de tijd gunnen om te drogen, dit kan afhankelijk van de dikte van de aangebrachte afwerking variëren.

De droogtijd van uw stucwerk is afhankelijk van meerdere factoren, maar door er met name geduld mee te hebben, geeft het drogen op een natuurlijke manier het beste resultaat. In alle gevallen is het uitermate van belang dat het stucwerk volledig gedroogd is voordat u aan de slag gaat met de bewerking. Vroegtijdig bewerken kan voor scheurtjes in uw stucwerk zorgen en dit is uiteraard erg zonde.

Ventileren
U kunt de droogtijd verkorten door de ruimte waar de werkzaamheden hebben plaatsgevonden goed te ventileren. Doe dit echter wel voorzichtig en zorg niet dat het teveel tocht in de kamer, want drogen op natuurlijke wijze blijft nog steeds het uitgangspunt.

Verwarmen
Ook is het mogelijk om de droogtijd verkorten door uw kamer iets te verwarmen, maar let wel op dat uw kamer niet warmer wordt dan één graden hoger dan de ideale kamertemperatuur. Op hogere temperaturen is de kans groot dat u scheurtjes krijgt in uw stucwerk, dus het is aanbevolen om hier verstandig mee om te gaan.