De website www.stukadoorwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Garantieregeling

Er zijn heel veel stukadoors die garantie geven op hun werk. Ook zijn er bedrijven die goedkope service leveren en is garantie op het werk natuurlijk niet iets wat u per se van hen kunt verlangen. Elk bedrijf zou in principe garantie moeten geven maar gaat het bij een budget partij toch altijd wat stroever. Uw klus moet goed uitgevoerd worden en wilt u tevreden zijn met het resultaat. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een bedrijf dat zowel goed werk kan leveren als garantie geeft op het werk dat door hen is uitgevoerd.

Het eindresultaat
Het eindresultaat is afhankelijk van twee factoren die de kwaliteit van het stucwerk bepalen. Zo is het belangrijk om in de gaten te houden welk product er gebruikt wordt en de ervaring van de stukadoor. Het materiaal en het merk zijn bepalend voor de kwaliteit van het pleisterwerk. Knauf is bijvoorbeeld een veelgebruikt merk en is de kwaliteit goed. De ervaring van de stukadoor bepaald of dit materiaal dan goed op de muren gestuct wordt. Weet uw stukadoor hoeveel water en ander materiaal toegevoegd moet worden aan het mengsel? Weet hij of zij hoelang het moet rusten of is dit specifieke mengsel welk direct aan te brengen? Een ervaren stukadoor doet het stucwerk elke dag en weet dus precies hoe het mengsel aangebracht moet worden.

Garanties
Zodoende is de kwaliteit van het materiaal en de ervaring van de stukadoor bepalend voor de garanties die gegeven kan worden. U kunt daarom veel service verwachten van een bedrijf dat jarenlange ervaring heeft en zeer ervaren stukadoors in dienst heeft. Bovendien zullen zij waarschijnlijk ook alleen de beste merken gebruiken voor het pleisterwerk. Dit is dan een bedrijf dat wij aanraden voor uw stucwerk.

Voor de eerste maanden wordt er door de betere stukadoor altijd een garantie op het werk gegeven. Zij zullen dan bij eventuele barsten of andere problemen hetgeen voor u weer in orde maken. Vaak is het wel zo dat een beter bedrijf het stucwerk direct goed oplevert en is het daarom zelden nodig om beroep te doen op de garantie.

Verder kan er een extra garantieclausule in het contract opgenomen worden dat de garantieperiode exact beschrijft. Zo weten beide partijen waar ze aan toe zijn en zijn de afspraken duidelijk. U kunt bijvoorbeeld verwachten dat verschillende soorten pleister waterbestendig zijn en zou deze dus geen water moeten vasthouden of doorlaten. Indien dit gebeurd is het stucwerk niet goed aangebracht.

Nederlandse Ondernemersvereniging Afbouwbedrijven (NOA)
Een groot deel van de Nederlandse stukadoorsbedrijven zijn aangesloten bij de NOA (Nederlandse Ondernemersvereniging Afbouwbedrijven). De vereniging komt op voor de belangen van zowel de consument als de leden. Zo willen ze dat er deugdelijk werk geleverd wordt conform de afspraken en willen ze bedrijven in geval van problemen bijstaan. Om het logo van de NOA te mogen dragen moeten bedrijven aan verschillende eisen voldoen. Het is altijd verstandig om met deze vereniging contact op te nemen om er zeker van te zijn dat een bedrijf de logo mag voeren. Ook zijn er veel cowboys in de markt actief die onterecht de NOA-logo dragen en zo de indruk van een betrouwbaar bedrijf willen wekken. Dit is niet alleen zeer onprofessioneel, maar wordt het zeer vervelend bij problemen met het stucwerk omdat u zich dus niet kan beroepen op de zekerheden van de NOA. Verder heeft de NOA een geschillencommissie die bij onduidelijkheden of bij geschillen kan ingrijpen. Zo kan er naar een passende oplossing gezocht worden.