De website www.stukadoorwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Bespaar tips

Bespaar op stucwerk kosten
Het is raadzaam om op voorhand een aantal zaken op een rijtje te zetten zodat u uw wensen zo specifiek mogelijk kunt bespreken met uw stukadoor. Dit zorgt voor duidelijkheid over wat uw verwachtingen zijn en hoe het kostenplaatje eruit komt te zien. Op deze pagina bespreken we 5 belangrijke bespaartips.

1) De werkzaamheden in één keer uit laten voeren
Indien uw meerdere kamers in uw woning of kantoor wilt laten stucen is het raadzaam om deze werkzaamheden in één keer uit te laten voeren. Als de werkzaamheden in één opdracht worden verwerkt kan dit vele voordelen opleveren zoals; korting op stucwerk per m2 en éénmalige voorrijkosten. Daarnaast is het ook voor u handig dat de werkzaamheden in één keer worden uitgevoerd, omdat het anders u ook veel tijd kost om de werkzaamheden in te plannen.

2) Een lager BTW-tarief
Indien uw huis ouder is dan twee jaar mogen stukadoors wettelijk een lager BTW-tarief hanteren. Met dit lagere BTW-tarief bespaart u standaard 13% op de kosten. Het is dan ook raadzaam om de werkzaamheden uit te stellen als uw huis net 2 jaar oud is.

3) Offertes van verschillende vakmannen vergelijken
Er zijn veel stukadoors op de markt die uw stucwerk kunnen uitvoeren, echter is het raadzaam om deze vakmannen met elkaar te vergelijken alvorens u een stukadoor inhuurt. Op deze manier bespaart u snel tot 40% op uw stuckosten. Het is dan ook aanbevolen om gratis en vrijblijvend meerdere stukadoor offertes aan te vragen en deze met elkaar te vergelijken. Zo weet u altijd dat u voor de beste prijs kiest.

4) Stucwerk conform uw wensen
U kunt snel op uw stucwerk besparen door uw wensen inzichtelijk te maken. Voor ruimtes die u veel gebruikt en waar u uw gasten ontvangt wilt u normaliter mooier afgewerkt hebben, voor deze ruimtes kan de stukadoor bijvoorbeeld kiezen voor een afwerking met sierpleister. In ruimtes die u relatief minder gebruikt kan in veel gevallen spackspuiten of sausklaar maken voldoende zijn. Bespreek daarom uw wensen en laat u door uw stukadoor adviseren welke toepassingen het meest geschikt zijn.

5) Besparen door zelf voor te bereiden
Het is raadzaam dat om de ruimtes waar stucwerk aangebracht moet worden voordat de werkzaamheden beginnen voor te bereiden. Zo kunt u de ruimtes waar de werkzaamheden plaats zullen vinden opruimen en indien mogelijk ook door middel van een geschikte maskingtape de kozijnen en andere delen afplakken. Echter is het raadzaam om te kijken of uw voorbereidend werk geen belemmering is voor de garantieregeling van uw stukadoor.