De website www.stukadoorwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Spacwerk

Spacwerk is veelal een goedkope manier om muren mee af te werken. Met een machine wordt het spac op de muren gespoten en is het mogelijk om snel en efficiënt veel muuroppervlakte te behandelen. Het is daarom een alternatief op de verschillende manieren die er zijn wat betreft het afwerken van een muur. Het is een goedkope manier omdat er minder manuren nodig zijn en is bovendien vergelijkbaar met handstuken. Echter zal het eindresultaat wel iets minder zijn dan andere manieren van stuken.

Spacwerk prijzen
De prijzen van spacwerk verschillen en is de prijs per m2 afhankelijk van het materiaal dat gebruikt wordt. Gemiddeld spacwerk kost zo een €10 euro per m2 en kan een stucadoor snel en efficiënt uw muren behandelen.

Spacwerk verwijderen
Spacwerk mag dan wel goedkoop zijn, het verwijderen van spacwerk kan best een aardige klus worden. Spacwerk is best sterk en niet zomaar te verwijderen. Daarom moet je dit materiaal machinaal afvlakken en is het niet mogelijk om dit met een plamuurmes of iets dergelijks te doen. Let hier wel goed op dus. Vooral als u tijdelijk uw muren wilt afwerken omdat u later iets duurder in gedachte heeft is het machinaal aanbrengen van spac niet de beste oplossing. Al is dit materiaal goedkoop en snel aan te brengen. U zult veel tijd kwijt zijn aan het verwijderen van dit spul.

Spacwerk schilderen
U kunt spacwerk overschilderen of met verf een kleur geven nadat deze is aangebracht op uw muren. Echter is het voorbehandelen wel van belang om de zuigingseffect op te heffen. Als u dit niet doet is het mogelijk dat er oneffen kleuren op uw muur zullen komen. U wilt natuurlijk een gelijkmatige kleur op uw muren en is het daarom van belang dat u de juiste manier toepast. Uw bouwmarkt of stukadoor kan u hier meer over vertellen. Als u in contact wilt komen met stukadoors kunt u deze pagina raadplegen.

Prijzen vergelijken en een stukadoor inhuren?
Om te voorkomen dat u achteraf voor verrassingen staat raden wij u aan om de stukadoor prijzen te vergelijken. Op StukadoorWijzer.nl kunt u vrijblijvend stukadoor offertes aanvragen bij professionele bedrijven uit uw regio. Door het aanbod te vergelijken bespaart u tot wel 40% op uw stucwerk.

Benieuwd hoe u naast het vergelijken van offertes ook op andere manieren kunt besparen op uw stucwerk. Kijk dan op pagina bespaar tips.