De website www.stukadoorwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Spachtelputz

Wat is Spachtelputz?
Onder spachtelputz verstaan we stucwerk dat stoot- en slijtvast wordt afgewerkt. Bij spachtelputz kunt u diverse structuren creëren door een keuze te maken uit uiteenlopende korreldiktes. Spachtelputz is een populaire wandafwerkingsmethode vanwege het feit dat het een sierlijke en praktische afwerking toont. Dankzij de kleurechtheid is het ook nog eens zo dat beschadigingen niet snel opvallen.

Wat zijn de voordelen van spachtelputz?
Spachtelputz kenmerkt zich door de volgende eigenschappen:

  • – Stoot- en boenvast
  • – Uiteenlopende kleurkeuze
  • – Kleurecht
  • – Geschikt voor zowel binnenshuis als buitenshuis toepassingen

Stoot- en boenvast
Deze eigenschap houdt in dat de muren waarop spachtelputz is toegepast makkelijk te onderhouden en te reinigen zijn. Vuile plekken reinigt u vrij eenvoudig door enkel gebruik te maken van een borstel en lauw water.

Naast spachtelputz zijn er ook een aantal andere soorten stucwerk die stootvast zijn. Dit zijn onder meer:
Beton Ciré
Microcement en microbeton
Tadelakt

Kleurkeuze
Bij spachtelputz heeft een ruime keuze uit uiteenlopende kleuren, zo kunt u in vrijwel alle gevallen de kleur die u in gedachte heeft terug laten komen in de afwerking. Tevens is achteraf schilderen niet nodig omdat de afwerking altijd kleurecht is. Dit heeft ook als voordeel dat relatief kleine beschadigingen niet of minder snel opvallen.

Korreldikte
Bij spachtelputz kennen we verschillende korreldiktes. De meest voorkomende dikte waar stukadoor voornamelijk mee werken varieert van 1 tot 2 millimeter. Ook wat betreft de korreldikte kunt u uw persoonlijke wensen vrij makkelijk laten realiseren. Want door de dikte te bepalen kunt u ook de structuur van de afwerking bepalen.

Geschikt voor zowel binnenshuis als buitenshuis toepassingen
Dat spachtelputz toegepast wordt bij binnenshuis gebruik is bij velen al bekend. Het is echter zo dat spachtelputz ook een wandafwerkingsmethode is bij buitenshuis toepassingen, denk bijvoorbeeld aan een fraaie afwerking van uw gevel.

Wat zijn de prijzen van spachtelputz en hoe kan ik tot wel 40% besparen?
Spachtelputz kent verschillende varianten, daarom is het ook niet mogelijk om één prijs vast te stellen. Voor de relatief eenvoudige afwerkingen is de gemiddelde vanafprijs voor spachtelputz ongeveer €16 euro per m2. De prijs voor het stucwerk verschilt vaak per stukadoor, het kan dan ook zo zijn dat voor dezelfde klus bij de ene stukadoor een hoger bedrag in rekening wordt gebracht dan bij een andere. Het is raadzaam om meerdere offertes aan te vragen, zo kunt u een goede keuze maken en bespaart u in sommige gevallen wel tot 40% op uw stucwerk. Het aanvragen van offertes is geheel kosteloos en vrijblijvend.