De website www.stukadoorwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Sierwerk

Het is mogelijk om uw stukadoor het pleisterwerk af te laten werken met sierpleister. Het is raadzaam om de sierpleister door een vakman aan te laten brengen, want de sierpleister bepaalt het uiteindelijke uiterlijk van uw muren. Een vakbekwame stukadoor heeft de juiste kennis om er voor te zorgen dat uw wanden mooi voorzien worden van sierpleister.

De meest bekende en gebruikte type sierpleisters zijn:

 • – Rustiekputz stukwerk
 • – Granol stucwerk
 • – Spachtelputz stucwerk

Sierpleister is een uitermate mooie en praktische afwerking voor uw wanden. Tevens is het mogelijk om de sierpleister in de gewenste kleur aan te laten brengen door uw stukadoor zodat u geen tijd en geld kwijt bent aan het schilderen van uw wanden. Zo bespaart u tijd en kosten. Sierpleister is zeer gebruiksvriendelijk, kleurecht, boenvast en makkelijk te reinigen.

Rustiekputz
Rustiekputz stucwerk is zeer stootvast. Het is niet makkelijk te beschadigen en mocht dit onverhoop toch voorkomen, valt dit in veel gevallen door de kleurechtheid van het stucwerk vrijwel niet op. Tevens is het makkelijk over te schilderen naar een kleur naar keuze. Het is namelijk makkelijk afwasbaar en schoon te maken. Voor het schoonmaken heeft u niet meer nodig dan een borstel en lauw water. Mochten de vlekken na wassen nog storend zijn, kunt u een sierpleisterreiniger gebruiken of overschilderen.

Nogmaals de voordelen van rustiekputz op een rijtje:

 • – Rustiekputz stucwerk is boen- en stootvast
 • – Rustiekputz stucwerk is in verschillende kleuren aan te brengen
 • – Rustiekputz stucwerk is kleurecht
 • – Rustiekputz stucwerk kan voor binnen- en buitenmuren gebruikt worden

Granol
Granol is een stucwerk dat met name in de jaren 80 werd gebruikt, sommige stukadoors kenmerkt dit stucwerk dan ook als ouderwets en raden in veel gevallen spachtelputz aan. Echter is granol een prima afwerking en zijn de eigenschappen over de jaren onveranderd gebleven. Vergeleken met rustiekputz en spachtelputz, heeft granol een grovere structuur. Het aanbrengen van granol gebeurt door middel van een spaan. Ook granol kan in gewenste kleuren worden aangebracht en is makkelijk overschilderbaar.

Uw stukadoor kan met de groefjes en putjes in de structuur van granol voor u de gewenste patronen maken. Als uw stukadoor de granol waaiervormig of gedraagd aanbrengt ontstaat er een regelmatige structuur. Ook kan granol staand afgewerkt worden, de structuur doet dan denken aan boomschors.

Nogmaals de voordelen van granol op een rijtje:

 • – Granol stucwerk kan door zijn structuur in patronen worden aangebracht
 • – Granol stucwerk kan in kleur worden aangebracht
 • – Granol stucwerk is kleurecht
 • – Granol stucwerk is al jaren een bekend product voor stucadoors

Voor meer informatie hierover ga naar: granol stucwerk.

Spachtelputz
Spachtelputz bestaat uit een mengsel van gebroken marmerkorrels en een bindmiddel op kunststof basis. De meeste stukadoor gebruiken een dikte van 1 mm tot 4 mm om spachtelputz aan te brengen. Afhankelijk van uw wensen kunt u kiezen voor verschillende korreldiktes, dit bepaalt uiteindelijk ook de structuur. Het aanbrengen van spachtelputz gebeurd door middel van een spaan. Het is meestal maatwerk en geeft het beste resultaat als het aangebracht wordt door een professionele stukadoor.

Ook spachtelputz is gebruiksvriendelijk en later ook makkelijk te bewerken. Met lauw water en een borstel kunt u de meeste vlekken eenvoudig verwijderen. Als u in een latere verbouwing de kleuren van uw huis wilt veranderen, spachtelputz stucwerk is ook overschilderbaar.

Nogmaals de voordelen van spachtelputz op een rijtje:

 • – Spachtelputz stucwerk is boen- en stootvast
 • – Spachtelputz stucwerk is in een kleur naar keuze aan te brengen
 • – Spachtelputz stucwerk is kleurecht
 • – Spachtelputz stucwerk is zowel voor binnen als buiten geschikt

Prijzen voor sierpleister vergelijken en een stukadoor inhuren
U wilt weten hoeveel u kwijt bent aan professioneel stucwerk met sierpleister. Om te voorkomen dat u achteraf voor verrassingen staat raden wij u aan om op voorhand stukadoor prijzen te vergelijken. Op StukadoorWijzer.nl kunt u gratis en vrijblijvend stukadoor offertes aanvragen bij professionele stukadoors uit uw regio. Door het aanbod te vergelijken bespaart u zo tot wel 40% op uw stucwerk.

Benieuwd hoe u naast het vergelijken van offertes ook op andere manieren kunt besparen op uw stucwerk. Kijk dan op pagina bespaar tips.