De website www.stukadoorwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Leemstuc

Leemstuc is een natuurlijk product en wordt al eeuwenlang door verschillende volkeren gebruikt om muren mee af te werken. Leemstuc wordt vooral gebruikt om gaten tussen de muren en balken af te werken zodat er geen tocht ontstaat. In inheemse culturen wordt vooral hout gebruik om een huis mee te bouwen en is het belangrijk dat deze goed afgewerkt is. Daarom wordt als laatste de muren afgewerkt met leem. Leem is een materiaal dat voornamelijk bestaat uit zand en klei met enkele toevoegingen.

Indien u voor leem kiest moet u wel een specialist in huis nemen die exact weet hoe hij het kan aanbrengen. Omdat er schimmelgevaar is is het verstandig om niet met een bijklusser via bijvoorbeeld Marktplaats in zee te gaan. Via onze offerte service kunt u met specialisten in contact komen, ga hiervoor naar de stukadoor offerte pagina.

Geen leemstuc?
Leem is niet te gebruiken in ruimtes waar (veel) vocht aanwezig is. Daarom is het niet verstandig om dit materiaal in de badkamer of het toilet te gebruiken. Of in ruimtes waar u last heeft van vocht. Het leem kan dan namelijk gaan schimmelen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling en kan leiden tot schade aan het bouwwerk.

Stucwerk prijzen vergelijken en stukadoor inhuren
U wilt natuurlijk ook weten hoeveel u kwijt bent aan professioneel stucwerk. Om te voorkomen dat u achteraf voor verrassingen staat raden wij u aan om op voorhand stukadoor prijzen te vergelijken. Op StukadoorWijzer.nl kunt u gratis en vrijblijvend 6 stukadoor offertes aanvragen bij professionele stukadoors uit uw regio. Door het aanbod te vergelijken bespaart u zo tot wel 40% op uw stucwerk.

Benieuwd hoe u naast het vergelijken van offertes ook op andere manieren kunt besparen op uw stucwerk. Kijk dan op pagina bespaar tips.