De website www.stukadoorwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Japans sierpleister

Japans sierpleister biedt u veel afwerkmogelijkheden. Het is in diverse kleuren beschikbaar en relatief makkelijk aan te brengen.

Eigenschappen
Japans sierpleister wordt vaak ook wel vloeibaar behang genoemd en is een traditionele Japanse afwerkingsmethode die al eeuwen wordt toegepast. Belangrijkste eigenschappen van dit sierpleister is dat het van natuurlijke materialen zoals textiel, katoen en zijde wordt gemaakt. Vandaar dat het Japans sierpleister zich kenmerkt als zeer natuurlijk.

Andere belangrijke eigenschappen van Japans sierpleister zijn:

  • – Eenvoudig aan te brengen, te repareren en te verwijderen
  • – Niet snel ontvlambaar
  • – Anti-statisch
  • – Anti-allergisch
  • – Voelt warm en zacht aan
  • – Geluidsabsorberend

De kosten van Japans sierpleister
De kosten voor de afwerking met Japans sierpleister zijn vrij uiteenlopend. Afhankelijk van het soort materiaal en de kosten die een stukadoor in rekening brengt, ligt het laten aanbrengen van Japans sierpleiser tussen €20 euro en €55 euro per m2, inclusief het sierpleister. Omdat de kosten per stukadoor kunnen verschillen raden wij u aan om meerdere offertes aan te vragen bij stukadoors uit uw regio. Zo kunt u vrij eenvoudig de prijzen vergelijken en tot wel 40% besparen op de kosten.

Japans sierpleister is duurzaam
Japans sierpleister kenmerkt zicht door zijn duurzame eigenschap en biedt vele verschillende voordelen. Als u gebruik maakt van Japans sierpleister op uw muren dan is aantrekking van stof en vuil minimaal omdat het een anti-statisch eigenschap heeft. Daarnaast heeft Japans sierpleister een goede isolerende eigenschap en zorgt voor een ideaal klimaat en hoog wooncomfort binnen uw huis. Door de zachte eigenschap van katoen heeft Japans sierpleister ook een geluid absorberende eigenschap. Kortom, Japans sierpleister heeft de juiste eigenschappen om een toegevoegde waarde te bieden aan uw wooncomfort.

Aanbrengen van Japans sierpleister
Jappans sierpleister is veelzijdig en kan vrijwel op alle ondergronden aangebracht worden. Het aanbrengen wordt veelal gedaan met een spuitpistool of een kunststof spatel. In enkele gevallen is het aanbrengen van een speciale primer noodzakelijk, denk hierbij bijvoorbeeld aan ruwe en houten ondergronden. Japans sierpleister is een prima product om behang, verf of stucwerk te vervangen. Japans sierpleister heeft een droogtijd van 24 tot 72 uur.

De afwerking van Japans sierpleister
Japans sierpleister is het ideale product om mooie vlakke en egale muren te krijgen. U heeft een ruime kleurkeuze (tot wel 400 verschillende kleuren) en ook op decoratief gebied zijn er veel mogelijkheden. Uw stukadoor kan gebruik maken sjablonen of bepaalde teksten en/of tekens in het sierpleister verwerken. U kunt uw uw kind(eren) bijvoorbeeld ook blij maken met een “glow in the dark” variant die licht geeft in het donker.

Reparatie en onderhoud van Japans sierpleister
Een andere belangrijke eigenschap van Japans sierpleister is dat het makkelijk te onderhouden en repareren is. Dit komt door de vloeibare eigenschap, u kunt door middel van een natte spons de beschadigde delen weer vloeibaar maken. Met een kunststof spatel kunt u deze beschadigde of vuile plekken behandelen. Afhankelijk van de omvang van de schade is het soms ook raadzaam om een professionele stukadoor in te schakelen, zodat deze de juiste behandelmethode kan toepassen.

Bespaar 40% op uw sierpleister
Indien u besluit het sierpleister door een vakman te laten aanbrengen, is het raadzaam om het aanbod van meerdere stukadoors uit uw regio te vergelijken. Vraag daarom gratis en vrijblijvend stukadoor offertes aan. Zo kunt u de kosten vrij eenvoudig vergelijken en bespaart u wel tot 40% op uw stucwerk.