De website www.stukadoorwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Stukadoor prijzen

Voor een mooie afwerking van uw muren schakelt u de diensten in van een stukadoor. Deze vakman zal uw muren voorzien van een pleisterlaag waarna ze er weer strak en egaal uitzien. Er zijn verschillende methoden, technieken en soorten pleister die de stukadoor hiervoor kan gebruiken en deze geven allen een ander uiterlijk aan uw muren. Uiteraard zit hier ook een ander prijskaartje aan verbonden. Hier vindt u informatie over de prijzen voor de diensten van een stukadoor.

De kosten

Verreweg de meest gebruikte manier voor een stukadoor om zijn prijzen te genereren is door deze per vierkante meter uit te rekenen. De oppervlakten waarmee een stukadoor werkt zijn recht waardoor dit gemakkelijk is te doen. Er zullen enkele situaties zijn waarin dit lastiger is, zoals wanneer de muren rondlopen of op een andere manier niet recht zijn. De prijs wordt echter voornamelijk bepaald door de techniek die de stukadoor toepast en in het overzicht beneden kunt u zien wat u hier gemiddeld voor betaalt. Alle bedragen zijn inclusief btw.

Uitgave stukadoor Prijs per eenheid
Uurloon stukadoor €30 – €50 per uur
Spuitwerk €7,50 – €12,50 per m2
Stukwerk algemeen €10 – €25 per m2
Plafond stuken €15 – €20 per m2
Muren stuken €10 – €15 per m2
Sierpleister aanbrengen €15 – €25 per m2
Betonstuk, tadelakt of ander luxe stukwerk €100 – €225 per m2
Schuur- of raapwerk €15 – €30 per m2

Prijsbepalende factoren

Naast de methode zijn er ook andere factoren die de prijs voor uw klus direct kunnen beïnvloeden. Zo vragen bijvoorbeeld niet alle stukadoors dezelfde prijzen en is er het oppervlak dat u laat stuken dat de prijs kan doen veranderen.

  • De methode: simpel stukwerk is niet duur. Laat u dit spuiten, dan kost het nog minder. Wanneer u iets speciaals wilt zult u meer gaan betalen. Luxe stukwerk is het duurste, maar geeft uw muren wel het meest authentieke en specifieke uiterlijk. Zoekt u liever wat simpelers, dan kunt u voor een sierpleister kiezen en een textuur laten aanbrengen of schuurwerk waarmee de stukadoor de pleister in een patroon aanbrengt. Het stuken van uw plafond is vaak duurder omdat dit lastiger en zwaarder is.
  • Het oppervlak: laat u een groter muuroppervlak bewerken dan bent u uiteraard in totaal meer geld kwijt. De prijs per vierkante meter zal voor een groot oppervlak wel naar beneden gaan, omdat de stukadoor dan een aantal dagen werk heeft en efficiënter is. Een tip om geld te besparen is dan ook om een zo groot mogelijk oppervlak aan te bieden en dit eventueel samen met de buren te doen.
  • De stukadoor zelf: de ene stukadoor is de andere niet. Een beginner zal lagere prijzen vragen dan een ervaren vakman. Ook zijn er erkende stukadoors die zich hebben aangesloten bij een vakvereniging die daarom hogere prijzen zullen vragen. De concurrentie in de regio heeft als laatste direct effect op de prijzen van de stukadoors die daar werkzaam zijn.

De prijsopbouw

Het uiteindelijke bedrag dat u betaalt voor uw stukadoor bestaat voornamelijk uit arbeidskosten. Dat komt doordat het aanbrengen van pleister tijdrovend en arbeidsintensief is. De materialen die hiervoor worden gebruikt zijn relatief goedkoop. Daarnaast zal een stukadoor die wat verder van uw woning af gevestigd is ook vaak vragen om voorrijkosten. De prijsopbouw ziet er dan als volgt uit: het arbeidsloon bedraagt 65 procent van de totaalkosten, de materialen 30 procent en de voorrijkosten nemen 5 procent in beslag. Door de klus zelf uit te voeren bespaart u dus 70 procent van de kosten voor een professionele stukadoor.

Dit is niet gering, maar er is ook een reden waarom deze bijdrage zo groot is. Stuken is specialistisch, moet snel gebeuren en ook erg precies. Slecht stukwerk zal altijd blijven opvallen omdat er dan oneffenheden te zien zijn die niet maar zo weg te werken zijn. Daarnaast zijn er specialistische methoden en manieren om het pleister aan te brengen die niet eens alle stukadoors zelf onder de knie hebben. Om die redenen kiezen de meeste mensen ervoor om het stukwerk uit te besteden aan een vakman.

Enkele voorbeelden

De exacte prijs die u zal moeten betalen kunt u eigenlijk het beste opvragen bij verschillende stukadoors uit uw regio. Deze is te veel afhankelijk van uw persoonlijke wensen en situatie om exact te kunnen vaststellen. Wel kunt u een idee krijgen van de kosten in verschillende scenario’s door onderstaand overzicht raad te plegen.

De goedkoopste optie Gemiddelde prijzen De duurste optie
Nieuwbouwwoning Renovatieproject bovenverdieping Badkamerrenovatie
Spuitwerk muren 200 m2: €1500 Sierpleister 100 m2 muur: €2000 Tadelakt 50 m2: €10.000
Spuitwerk plafond 100 m2: €750 Plafond 50 m2: €875 Plafond 15 m2: €300
Totaalprijs: €2250 Totaalprijs: €2875 Totaalprijs: €10.300

Vrijblijvend stukadoors benaderen
Met onze offerte service is het mogelijk om de exacte kosten voor het stucen van uw woning te bepalen. U kunt gratis en vrijblijvend advies krijgen van meerdere stukadoors. Door het vergelijken van het aanbod en de prijzen naast elkaar te leggen is het mogelijk om een betere keuze te maken. Zo betaalt u nooit te veel en kunt u kiezen voor een bedrijf dat het beste bij uw wensen aansluit. Ga daarom naar pagina offerte stukadoor.